O nama/ About us
NOVOSTI News
NOVI MACICI New kittens
Mužjaci/males: Okeanos
Ženke Talia/ Females Talia
Ženke Mitzi Lou/Females Mitzi Lou
ŽENKE Felicia Cicibella
Ženke Lucky Lola/Females Lucky Lola
ŽENKE -Luna/Females - Luna
Ženke Ella/ Females Ella
Upoznajte rasu
Maca Shop
Kad mače stiže u vaš dom
Život sa svetom birmom

NOVOSTI News

30.10.2018.
Sa ponosom dajemo na znanje da je uzgojni mačak naše odgajivačnice, Birmangel Okeanos, upravo postao šampion. Titulu je dobio na ovogodišnjoj TICA izložbi održanoj u Sava Centru u Beogradu 27. i 28. oktobra kao učesnik u finalu na takmičenju odraslih mužjaka svih rasa.Medju 49 učesnika osvojio je 8. mesto i time stekao uslove za zvanje šampiona. Pogledajte mnoštvo slika sa izložbe koje smo objavili na našoj facebook stranici birmabella.

06.03.2018.
Danas smo objavili oglase za rezervaciju mačića iz tri ovogodišnja legla. Naše nove mačiće možete pogledati i rezervisati na stranici NOVI MAČIĆI ovog sajta kao i na sajtu našeg felinološkog udruženja Felis Serbica
http://www.felisserbica.rs/advert/odgajivacnica-rase-sveta-birma-birmabella-objavljuje-macice-za-prodaju-u-2018/


>26. i 28.1.2018 – Okeanos je postao tata! Mitzi Lou i Ella (prvi porod) su donele na svet ukupno pet bebica. Sada brzo rastu i za koji mesec će obradovati svoje nove vlasnike. Više o leglu L (Okeanos i Mitzi Lou, tri mačeta, 26/1/2018) i leglu M (Okeanos i Ella, dva mačeta, 28/1/2018) uskoro na stranici “Novi mačići”.

16. januar 2018
Danas smo priredili malu žurku sa prigodnom tortom u čast prvog rodjendana našeg Okeanosa od milošte zvanog Oki.(Slika na kraju ove stranice=.

30.11. 2017
Danas smo prijavili nasu odgajivacnicu na sajt topcatbreeders.com. Možete da glasate za nas. Proverite link
Vote for me:
Catteries

24. oktobar
Na Duna Awards TICA izložbi mačaka u Beogradu, koju je organizovalo naše udruženje Felis Serbica održanoj 21/22. oktobra 2017 u Stadion centru, naš Okeanos je bio jedina mačka rase sveta birma u kategoriji odraslih mačaka i dobio najbolje ocene od svih sudija! Slike pogledajte na

https://www.facebook.com/pg/birmabella/photos/?tab=album&album_id=535971660071652

i

https://www.facebook.com/birmabella/posts/541256436209841


20. septembar

Od skora sva pedigrea mačaka iz naše odgajivačnice možete naći na sajtu najveće baze podataka o rasnim mačkama PawPads - https://pawpeds.com/

Da biste našli naše mačke kada dodjete na sajt odaberite “Cat”, "Birman" i potom u polje “search” unesite "Birmabella" ili ime mačke koja vas interesuje i broj generacija koje zelite da vidite, i pojaviće se pedigre u kojem opet možete odabrati roditelje ili pretke i dalje dobiti njihov pedigre.

Zanimljivost - kad smo napravili analizu porekla za naše mačke i mačora u tenutnom odgoju saznali smo da sve imaju oko 5% genetskog traga sa prvim Birmanskim mačkama iz tridesetih godina prošlog veka - Addis de Madalpour i Youla De Madalpour, što znači da budući ponosni vlasnici naših mačića znaju koliko je stara loza njihovog ljubimca!

19 jun 2017.
Otvorili smo BirmaBella stranicu na Facebooku sa namerom da redovno objavljujemo video i foto priloge iz života odgajivačnice (one najsmešnije i najzanimljivije naravno!) ali i zanimljivosti o birmama kao rasi. Rado ćemo vam odgovarati na pitanja a posebnu doborodošlicu upućujemo srećnim vlasnicima Birmabellinih potomaka i pozivamo ih da objavljuju slike i priloge o njima! Adresa: https://www.facebook.com/birmabella

17. april 2017.
Novi uzgojni blue point mačak šampionskog porekla,OKEANOS, konačno je stigao u našu odgajivačnicu! Rođen je u Grčkoj, u izuzetnoj odgajivačnici „Birmangel“, sa svim karakteristikama neophodnim za izložbe i uzgoj kvalitetnog potomstva. Sad raste kao iz vode i sprema se za svoju prvu TICA izložbu u oktobru 2017, gde će učestvovati kao odrastao mačak. Jedva čekamo da se "zamomči" i počne da daje veeliki doprinos kvalitetu Birmabellinih budućih mačića.
Koga inteesuje rodovnik može ga detaljno pregledati na adresi
OKEANOS (https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1295041;2:1268569&g=4&p=sbi&o=ajgrep)

5.mart 2017.
Nova nada odgajivačnice, ELLABELLA napunila je 8 meseci (što je za mačke vreme punoletstva) i tako ušla u svet odraslih uzgojnih ženki BirmaBelle. Starinskih (izvornih) karakteristika seal point-a koje su oduševile sudije na njenoj prvoj TICA izložbi u martu 2017, Ella je sa samo osam meseci osvojila prva mesta za diviziju i boju u svim ringovima i potom pozvana u finale kod francuskog sudije Stefana Korneja. Tamo je, između svih odraslih mačaka svih rasa na izložbi, ušla u prvih 10. Tako je Ella na svom "društvenom debiju" odmah osvojila titulu šampiona .
Ella sa Okeanosom živi kod moje prijateljice i saradnice, Jovane, gde je sve podredjeno njima. Dobro je biti mačka kod Jovane.

Više o Elli na njenoj stranici medju uzgojnim ženkama.

Sa proslave Okijevog rodjendana: Zdenka (levo), Milanka (u sredini-gore) i Jovana (desno sa Okijem).
U sredini, pored slavljeničke torte je i naslednik Luka, veeeliki obožavalac Okija.
.