O nama/ About us
NOVOSTI News
MAČIĆI/Kittens
MUŽJACI Okeanos/males: Okeanos
MUŽJACI Vili
ŽENKE Talia/ Females Talia
ŽENKE Felicia Cicibella
ŽENKE Lucky Lola/Females Lucky Lola
ŽENKE -Luna/Females - Luna
ŽENKE Ella/ Females Ella
ŽENKE Sophie/females Sophie
ŽENKE UnaBella/Females UnaBella
ŽENKE Calypso/Females Calipso
Upoznajte rasu
Kad mače stiže u vaš dom
Život sa svetom birmom
Maca Shop

Novi Big Boss mačjeg harema - OkeanosSa skoro 8 godina vrednog i pionirskog "rada" na uvodjenju što većeg broja birmanskih mačića u region, legendarni Kristofer, zvani Maćak, postigao je svojevrsni rekord , a to je da svi maćići u regionu imaju istog oca - njega. Zato smo morali da ga penzionišemo. Neko vreme njegov posao obavljao je Baako, mačak nabavljen u Hrvatskoj, ali se pojavio problem: Baako je, kao i moje mačke, veoma taman pa je i većina mačića bila u najtamnijem, seal point varijetetu. Zato smo doneli veliku odluku - nabaviti veoma svetlog mačka u nekoj poznatoj evropskoj odgajivaćnici. I u aprilu 2017. Okeanos je stigao.


Novi sultan našeg harema nam je dosao iz Grcke iz odgajivacnice Birmangel i potomak je odličnih evropskih linija. Otac mu je GR Blade Runner, Seal Point (SBI n,chocolate & dilution carrier) lpko poziče od izuzetnih linija CH Icingsugars Uranos (SBI a) i CH Faerie Kiss Undomiel Arwen Evenstar (SBI n). Majka mu je LV Gentle Tomson Orea, Blue point (SBI a,chocolate carrier) koja je potomak UK* Sucette Uturn (SBI n 21) I LV*GIC,NW Gentle Tomson Edeline,DVM(SBI a). Da je i sam nosilac dobrih gena po svim parametrima koji se cene u rasi potvrdio je postavši treći blue birmanac u svetu za 2018. godinu.
Pored fizičkih karatkteristika koje su u potpunosti u standardima rase, Ikeanos se posebno ističe blagim temperamentom, uključujući i neobeležavanje prostora u kojem živi. Izrazito svetle i bogate svilene dlake na mamu, krupan i hrabar na tatu (ne boji se ni usisivača ni fena za kosu) sve nas je očarao svojom vedrom i veselom razigranom prirodom.

 
  
 
   

CH Birmangel Okeanos SBIa

Rodjen 19.01.2017
Otac GR Blade Runner SBIn
Majka LV Gentle Tomson Orea SBIa


..